viernes, 6 de diciembre de 2013

Els teixits

ELS TEIXITS


 El teixit és un grau d'organització entre la cèl·lula i l'òrgan, els diferents tipus de teixits es caracteritzen pel fet de presentar uns tipus de cèl·lules determinats i una localització concreta en una mateixa espècie.

A més, gran part d'organismes d'un mateix regne presenten teixits semblants, que es poden agrupar fàcilment en unes varietats que es repeteixen.


El teixit nerviós és el teixit histològic encarregat de la recepció i transmissió d'estímuls.












El teixit epitelial és un teixit histològic format per cèl·lules juxtaposades, una a continuació de l'altra sense espai entre elles que recobreixen la superfície, cavitats i òrgans del cos ( epitelis de revestiment ) i formen part de les glàndules ( epitelis glandulars ).



El múscul és el teixit contràctil del cos; deriva de la capa mesodèrmica de cèl·lules germinals embrionàries. En conjunt, són cadascun dels òrgans carnosos que, amb llur contractilitat, són els instruments immediats per a produir o contrarestar els moviments.



El teixit conjuntiu esta format per cel·lules envoltades d’una xarxa de fibres, i una substància fonamental.
Aquesta substància fonamental és amorfa i esta constituida per associacions de glucids i proteines, en forma de proteinglicans o glucoproteines. Es fonamental per a la difusió de nutrients i la migració cel·lular.






No hay comentarios:

Publicar un comentario